Цус багадалтын шалтгаан ба хүнсээх анагаах нь
Зөвлөгөө

Цус багадалтын шалтгаан ба хүнсээх анагаах нь

Цус багадалт яагаад үүсдэг вэ? Цус багадалт нь олон төрөл байх бөгөөд түүнээс төмөр дутагдлын цус багадалт нь өргөн тархсан. Тухайлбал дэлхийн хүн амын 35% нь, Монгол улсын хувьд 5 наснаас доош хүүхдүүдийн 48% ...

Read more
Гадна орчин ба дотор хордлогыг хүнсээр анагаах нь
Зөвлөгөө

Гадна орчин ба дотор хордлогыг хүнсээр анагаах нь

Хордлого гэхээр хүмүүс хоолны хордлого л гэж ойлгодог. Гэтэл бид өдөр дутамдаа амьсгалж байгаа агаар, идэж байгаа хүнс, хэрэглэж байгаа воктой хувцас, хоолоо хийж байгаа чанаргүй тогоо, хүүхдүүд маань тоглож байгаа тоглоомоосоо олон хүнд ...

Read more
Ясны сийрэгжилтийг хүнсээр анагаах нь
Зөвлөгөө

Ясны сийрэгжилтийг хүнсээр анагаах нь

Ясны сийрэгжилтийг үүсгэх шалтгаан, нөхцөлүүд: Монголчуудын хооллох, ундлах, амрах, амьдрах хэв маяг сүүлийн жилүүдэд асар их өөрчлөгдсөнөөс зөвхөн өндөр настай хүмүүс гэлтгүй хүүхэд залуучууд хүртэл кальцийн дутагдалд ихээр өртөх болсон. Үүнд дараах нөхцөлүүд нөлөөлж ...

Read more
Даралт, холестрин, сахарыг хүнсээр анагаах нь
Зөвлөгөө

Даралт, холестрин, сахарыг хүнсээр анагаах нь

Даралт, холестрин, сахар өндөр буюу 3 өндөр яагаад үүсдэг вэ? Монголчуудын дунд цусан дахь холестрин ихэссэнээр даралт ихсэн, яваандаа сахар ихсэх нь түгээмэл ба энэ нь амьдралын буруу хэв маяг буюу хоол хүнсний зохисгүй ...

Read more
Цэвэр уураг ба байгалийн уургийн ялгаа
Зөвлөгөө

Цэвэр уураг ба байгалийн уургийн ялгаа

Уураг гэж юу вэ? Хүний биед ямар үүрэг гүйцэтгэдэг вэ? Уураг бол хүний биеийн бодисын солилцооны үндсэн нэгж. Хүний биеийг байшинтай зүйрлэвэл уураг бол тухайн байшингийн тоосго нь юм. Уураг, нүүрс ус, амин дэм, ...

Read more