Дархлааг дэмжих 7 зөвлөгөө
Зөвлөгөө

Дархлааг дэмжих 7 зөвлөгөө

Эрүүл дархлаажуулалтын системийг дэмжих түлхүүрүүд Хаврын улирал эхлэхэд хүний биеийн дархлааны систем алдагдаж, эрүүл мэнд муудаж, өвчлөх магадлал ихтэй байдаг. Иймд өвчлөлөөс урьдчилан сэргийлэх арга хэмжээ авч, дархлаагаа өдөр бүр дэмжиж байх нь өөрийн ...

Read more
Жирэмсэн эх ба ургийг хүнсээр тэтгэх нь
Зөвлөгөө

Жирэмсэн эх ба ургийг хүнсээр тэтгэх нь

Жирэмсэн эмэгтэйн хоногийн хоол хүнсний илчлэгийн хэрэгцээ 300 ккал-аар нэмэгдэх бөгөөд уураг, өөх-тос, нүүрс-ус, амин дэм ( A,D,E,C,B бүлгийн, фолийн хүчил), эрдэс бодис (кальци, фосфор, иод, төмөр, магни, цинк)-оор бүрэн хангагдсан байх ёстой. Хоол тэжээлийн ...

Read more
Хүүхдийн өтгөн хаталтыг хүнсээр анагаах нь
Зөвлөгөө

Хүүхдийн өтгөн хаталтыг хүнсээр анагаах нь

Хүүхдийн хувьд өтгөн хаталт гэдэг нь өдөрт 1 удаа хүндээр бие засахгүй, өтгөний байдал нь хүүхдийг бие засахад зовоох хэмжээний хатуу байхыг хэлнэ. Мөн хүүхдийн дотор халуун үүссэнээс өтгөн хаталт улам удаан үргэлжилдэг. Үүнд ...

Read more
Хүүхэд тань хоолонд дургүй байна уу?
Зөвлөгөө

Хүүхэд тань хоолонд дургүй байна уу?

Хүүхдийн хоолонд дургүй байх шалтгаан Ходоод шүүрэл багасах, гэдэс хямарснаас болж хоолноос гарч болно. Хүүхдийн бие хямарч, ямар нэг цочролд өртөхөд томчууд бидний нэгэн адил мэдрэлийн хямралд ордог. Энэ үед дотор эрхтэн тэр дундаа ...

Read more
Түрүү булчирхайн үрэвслийг хүнсээр анагаах нь
Зөвлөгөө

Түрүү булчирхайн үрэвслийг хүнсээр анагаах нь

Түрүү булчирхай нь эрэгтэй хүний нөхөн үржихүйн болон шээс ялгаруулах тогтолцооны нэг бөгөөд шээсний сүв дундуур нь байрладаг 20 грамм хүртэл жинтэй булчирхайлаг хос биш эрхтэн юм. Түрүү булчирхай нь үрийн шингэний 2/3-ыг ялгаруулдаг, ...

Read more
Элэгний вирусын идэвхижлийг хүнсээр анагаах нь
Зөвлөгөө

Элэгний вирусын идэвхижлийг хүнсээр анагаах нь

Элэгний өвчилөл ямар шалтгаанаас үүдэлтэй вэ? Элэг хоол боловсруулах, цусны эргэлтийг хангах, бодисын солилцоог зохицуулах, бие махбодийг хоргүйжүүлэх онцгой үүрэгтэй хүний биеийн хамгийн том шүүрлийн булчирхай. Цөсний хүүдий нь элэгний доор байрлаж, цөсний цорго болох олон тооны ...

Read more
Эмэгтэйчүүдийн үрэвслийг хүнсээр анагаах нь
Зөвлөгөө

Эмэгтэйчүүдийн үрэвслийг хүнсээр анагаах нь

Эмэгтэйчүүдийн өвчилөлийн шалтгаан Эмэгтэй та эмэгтэйчүүдийн үрэвсэлт өвчин, эсвэл өвчин болж хүндрээгүй ч хямралын зовиурууд таныг зовоож байгааг анзаарч байна уу? Эмийн эмчилгээ дахин дахин хийлгэж байгаа ч бүрэн эдгэхгүй, сарын тэмдэг өвдөлттэй ирдэг эмэгтэйчүүд, ходоод, бөөрний ...

Read more
Эрүүл амьдралын үндэс – 5 махбодын талаар
Зөвлөгөө

Эрүүл амьдралын үндэс – 5 махбодын талаар

Хүн төрөлхтөн үүссэн бие болсон цагаасаа эхлэн байгаль ертөнцийн үүсэл түүн дотор орших аливаа юмс бүгдийг судлан таньж мөн чанарыг мэдэхийн хэрээр аливаа зүйлс бодисоос бүрддэг бөгөөд тэдгээр нь хоорондоо нягт уялдаа холбоотой байнгын ...

Read more
Цагаан сараар жингээ нэмэхгүй хооллох 8 зөвлөгөө
Зөвлөгөө

Цагаан сараар жингээ нэмэхгүй хооллох 8 зөвлөгөө

Монголчууд бид жил бүр уламжлалт сар шинийн баяраар ахан дүүс, хайртай дотны хүмүүстэйгээ баяр хөөртэйгээр уулзан золгон, баярын ширээний ард тухлан сууж бууз, өвчүү ууц, салад, төрөл бүрийн амттан, архи дарс зооглон хүртэж, цагаан ...

Read more
Эрүүл амьдралын үндэс Ходоодны шингээлтийн  хүчний тухай
Зөвлөгөө

Эрүүл амьдралын үндэс Ходоодны шингээлтийн хүчний тухай

2000 гаруй жилийн өмнө “Hippocrates” бүх төрлийн өвчин эмгэг нь хоол боловсруулах эрхтнээс эхэлдэг хэмээжээ. Монгол, Хятад болон Энэтхэгийн уламжлалт анагаах ухаанд мөн өвчин бүхний анхдагч нь мунхаг сэтгэлээс үүссэн эс шингэх өвчин буюу ...

Read more